БАТЬКАМ МАЙБУТНІХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ

29 Березня 2024 - 12:56

БАТЬКАМ МАЙБУТНІХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ

 На виконання законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», керуючись Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16.04.2018 №367, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.05.2018 №564/32016, враховуючи лист Міністерства освіти і науки України від 31.03.2020 №1/9-182 «Щодо організованого завершення 2019/2020 навчального року та зарахування до закладів загальної середньої освіти» з 30 квітня по 31 травня 2020 року у закладах загальної середньої освіти Перечинської ОТГ буде здійснюватись прийом заяв про зарахування дітей до 1-х класів.

Зарахування дітей до закладу освіти здійснюється відповідно до території обслуговування, яка закріплена за закладом освіти для забезпечення права дітей на здобуття освіти, та наказу керівника про зарахування дитини до 1-го класу.

Батькам слід подати заяву встановленого зразка та до заяви додати:

1) копію свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти (під час подання копії пред’являється оригінал відповідного документа);

2) оригінал або копію медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду», затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 серпня 2010 року № 682, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2010 року за № 794/18089.

 

Шановні батьки майбутніх першокласників!

Через епідеміологічну ситуацію та у зв’язку із запровадженням карантину буде діяти гнучкий режим прийому документів для зарахування у 1-й клас. Керівникам закладів загальної середньої освіти дозволено прийом документів та їх копій щодо зарахування до школи у електронному вигляді.

Заява подається в сканованій формі без електронного цифрового підпису на електронну пошту закладу освіти.

“Закон, прийнятий заради запобігання епідемії COVID-19, дозволяє змінювати режим роботи установ на період карантину – це стосується і закладів освіти. Тобто прийом документів для зарахування може бути організований гнучко, у тому числі – онлайн. Зокрема, це стосується і зарахування до перших класів”, – зазначила очільниця Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Рекомендуємо Вам з питань зарахування Ваших дітей до 1-го класу звертатись до керівників закладів освіти.

Також нагадуємо, що під час зарахування до першого класу заборонено проводити конкурси та заходи для перевірки знань і компетентностей дитини.