День захисника України

29 Березня 2024 - 12:56

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі, збереження та розвитку національних військових традицій у закладах освіти відзначено День захисника України під гаслом «Відповідь нескореного народу».

У закладах освіти пройшли заходи, приурочені Дню захисника України:

зустрічі з учасниками ООС та волонтерами;

виховні години: «Це потрібне не мертвим, це потрібно живим…»; «Можна все на світі вибирати, сину, Вибрати не можна тільки Батьківщину»;

літературна композиція «Захисники! Ви гордість українського народу»;

тренінг «Я – патріот своєї держави»;

флешмоб «Ми за мир».

Класні керівники закладів освіти провели з молодшими школярами години спілкування «Ми роду козацького діти, землі української цвіт»

 У шкільних бібліотеках облаштовано виставки щодо історії розвитку національних військових традицій  «Ми – патріоти своєї держави», «Доба козаччини в Україні» (Перечинська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Перечинська гімназія), «Козацтво – душа України» (Сімерківська, Зарічівська ЗОШ І-ІІ ступенів), поновлено фотовиставки та огляди літератури на тему «Вони захищають Україну». У навчальних кабінетах історії, шкільних музеях оформлено кутки «З Україною в серці» (Перечинська гімназія, Перечинська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Зарічівська, Сімерська ЗОШ І-ІІ ступенів), присвячені подіям на Сході України.

Учителями історії Перечинської гімназії проведено інформаційні хвилини на тему «Українська армія – історія і сучасність», на яких учні висловлювали власні думки та аналізували події сучасної історії України.

Педагогом-організатором гімназії Вишняк А.Є. була проведена цікава, змістовна та насичена концертна програма святкування Дня захисника України, на якій були присутні учасники АТО і ООС, котрі поділилися з присутніми своїм спогадами та власним баченням сучасності.

У всіх закладах урочисто пройшли загальношкільні лінійки, присвячені Дню захисника України, на яких були присутні учасники АТО.

Проведено спортивне свято «Козацькі забави», вечір відпочинку «Козацькі розваги».

Учні старших класів Перечинської гімназії та Перечинської ЗОШ І-ІІІ ступенів взяли участь у районному заході до Дня захисника України.