У закладах освіти Перечинської ОТГ пройшли заходи, приурочені відзначенню Дня Гідності та Свободи

29 Березня 2024 - 09:49

Учителі історії провели  інформаційні заходи на тему «Пливе кача по Тисині…», «»Україна – понад усе!», на яких учні висловлювали власні судження та переживання із зазначеної тематики.

    

У Перечинському ліцеї, Сімерківській ЗОШ І-ІІ ступенів, Сімерській гімназії відбулися виховні заходи на тему «Небесна сотня – паралелі історії», «Хронологія подій Євромайдану». Учні дали оцінку причинам, які призвели до трагічної загибелі українців на Майдані, що увійшли в історію як «Небесна сотня».

   

Учні 8–9 класів переглянули фільм «Небесна сотня» з циклу документальних фільмів «Зима, що нас змінила» про події, котрі відбувалися на Євромайдані під час Революції гідності.

   

21 листопада учні Перечинської гімназії взяли участь у міських заходах  з нагоди Дня гідності та свободи.

Учнями 11 класу спільно з активом шкільного самоврядування Перечинської гімназії підготовлено тематичну стінгазету «Україна – це Європа».

У бібліотеках ЗЗСО представлені тематичні виставки «З Україною в серці», «Паралелі історії», «В єдності сила народу» .

З учнями 2 – 4 класів проведено бесіди на теми: «Єдина незалежна держава», «Бути гідним – бути людиною», «Що таке гідність», «Гідним бути завжди й у всьому». У 5–11 класах проведено виховні бесіди, години спілкування, присвячені відзначенню річниці Революції Гідності та Свободи.

У Перечинському ліцеї вчителі-філологи організували годину поезії «Мамо, чи це вже весна?», де школярі читали вірші, присвячені буремним подіям листопада 2004  та 2013-2014 років.

 На уроках-диспутах «Революція гідності – Майдан» для 9-11 класів учителі історії Дорош О. О. та Гордійчук О.В. обговорили разом з учнями відеопрезентації «Революція Гідності та свободи», «Наші односельчани, які перебувають в зоні АТО на сході України».

 У залі Перечинської дитячої музичної школи 21 листопада відбувся урочистий захід до Дня Гідності та Свободи  за участі представників органів виконавчої влади, територіальної громади, учасників революційних подій, героїв АТО, педколективів, учнів. Своїми виступами зворушили юні музиканти, аматорські творчі колективи. Хвилиною мовчання було вшановано всіх , хто загинув  на Майдані.